Az orvosi kannabisz a 21-ik század egyik legnagyobb kihívása?

0
604
Anglia orvosi kannabisz

2019. november 1-jén volt az első évfordulója, az orvosi kannabisz Egyesült Királyságbeli legalizációjának.

És mégis, csupán 100 esetben került orvosi felírásra az NHS-en kerersztül – az angol állami egészségügyi intézetet NHS nek (National Health Service) hívják -, de az adagok még mindig hiányoznak, mivel 3 hónapot kell várni a gyógyszerek megérkezésére.

Mi akadályozza az előrehaladást?

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyság kormánya az egyik legkevésbé korlátozó politikát alkalmazza, a betegek hozzá akarnak férni az orvosi kannabiszhoz, ám az orvosok számára hiányoznak a helyes útmutatók, és ezért inkább hagyományos szereket írnak fel, miközben több klinikai vizsgálatot szorgalmaznak.

Igen, mindenki tudja, hogy a több klinikai vizsgálat a hosszú távú megoldás, de tekintettel a kannabisz növény és a növényi kivonatok (pl. CBD, THC) összehangolásának folyamatos kihívásaira, valamint a legtöbb európai és világméretű “szabálytalanul szabályozott” szabályozási rendszerre – ezek működtetése költséges és időigényes. .

Az orvosi kannabisztermelők állandó kihívásokkal néznek szembe olyan finanszírozások megszerzésében, amely hosszú távon támogathatják az ilyen kezdeményezéseket, és így továbbra is kénytelenek folytatni a „Megcsináljuk egyedül” stratégiát, amelynek célja az összes érdekelt fél befolyásolása: az orvosok, a politikai döntéshozók és a betegek.

Az orvosi kannabisz  a 21. század 22-es csapdája?

2019. december 5-én, Londonban a </CannaBiz Innovation Hub csapata egész napot fog szentelni a betegek orvosi kannabiszhoz való hozzáférését megkönnyítő megoldások felkutatására.

Az ülések a vényköteles lehetőségekre, a klinikai vizsgálatok akadályainak elhárítására, valamint az orvosi kannabisz területén történő együttműködés hiányának megoldására összpontosítanak .

Hogyan növelheti a kannabisz ipar, az orvosok és a törvényalkotók a biztonságos ellátást az elkövetkező három évben?

A kanadai, az amerikai, az Egyesült Királyságbeli, a svájci és a luxemburgi vezető szakemberekből álló résztvevők megvitatják, hogy rövid távon mit lehet tenni az orvosi kannabisz és kannabinoid alapú gyógyszerek hozzáférhetőségének javítása érdekében , különösen az Egyesült Királyságban.

A cikk forrása: https://www.healtheuropa.eu/medical-cannabis-the-biggest-catch-22-of-the-twenty-first-century/94411/