Elindul Európa legnagyobb orvosi kannabisz kísérlete a Twenty21 projekt

0
2616
orvosi kannabisz kutatás

A kampányt szervező tudományos csoport létrehozta az első európai orvosi kannabiszt használó betegek nyilvántartását.

A TWENTY21 projekt , amelyet a szakember és kampány felelős, David Nutt professzor vezet, 2021 végére 20 000 különféle betegségben szenvedő beteget fog felvenni az adatbázisba.

A cél  Európa legnagyobb  tapasztalati bizonyítékokon alapuló adatbázisának létrehozása, amely alátámasztja az orvosi kannabisz hatékonyságát. A Drug Science , az Egyesült Királyság vezető független, a növényi alapú drogokkal is foglalkozó tudományos testülete. Remélik, hogy a vizsgálat eredményei bizonyítékokat szolgáltatnak annak érdekében, hogy meggyőzzék mind a politikai döntéshozókat, mind a gyógyszereket felíró szerveket az orvosi kannabisz szélesebb körű elterjedésének előnyeiről, és segítsék az orvosokat abban, hogy bizalmat szerezzenek az orvosi kannabisz javasolásában a betegek számára.

Nutt professzor elmondta: „Az orvosi kannabisz túl sokak számára még mindig elérhetetlen. A betegeket kezeletlenül hagyják, jelentős pénzügyi terheket kénytelenek vállalni a magánrendelések költségei miatt, vagy bűncselekmény elkövetőivé válnak, mivel kénytelenek a fekete piachoz fordulni.

„Ezt nem érdemli meg senki, és a vényköteles alkalmazások helyzetén változni kell.”

Twenty21 projekt

A Twenty21 projekt a következő problémákkal szembesülő betegeket célozza meg, amelyeknél az alternatív kezelés nem sikerült:

• Krónikus fájdalom;
• Szorongási zavar;
• epilepszia;
• sclerosis multiplex;
• posztraumás stressz rendellenesség (PTSD);
• Anyaghasználati rendellenesség (mint ártalomcsökkentési stratégia); és
• Tourette-szindróma.

A projekt valós adatokat fog felhasználni a hatékonyság, biztonság, QALY (a betegség terhének mérése, ideértve az életminőség és az élettartam mennyiségét egyaránt) és a betegek által jelentett eredmények alapján az ezekre a betegségekre felírt orvosi kannabisz eredményeinek dokumentálására. Ez nem egy randomizált kontrollkísérlet (ahol néhányan placebót kapnának), és mind a 20 000 résztvevő megfizethető áron fog orvosi kannabiszt kapni, amelyet a partner gyógyászati ​​cégek és maga a gyógyszertudomány támogat.

A Twenty21 projekt támogatja a Pszichiáterek Királyi Kollégiumát , a Brit Fájdalom Társaságot , az Egyesült Betegek Szövetségét , a betegeket, társaikat és a kannabisz orvosi kampányait.

Wendy Burn professzor, a Pszichiátriai Királyi Kollégium elnöke elmondta: „A Pszichiátriai Királyi Kollégium üdvözli ezt a projektet, amely reméli, hogy jelentősen hozzájárul majd a kannabisz alapú gyógyszerek (CBMP) használatával kapcsolatos bizonyítékok szűkösségének kezeléséhez. minden egészségügyi helyzet, beleértve a mentális egészséget.

„Reméljük, hogy ez a projekt – más kutatásokkal, például a legszükségesebb randomizált kontroll kísérletekkel együtt – továbbra is a CBMP-ken (kannabisz alapú gyógyszerek) hatékonyságára szolgáltat a bizonyítékokat.”

Forrás: https://www.healtheuropa.eu/project-twenty21-launches/94695/