A Milgamma mellékhatásai

0
133
fájdalom

A Milgamma N lágy kapszula B-vitaminokat (B1-, B6- és B12 vitamint) tartalmaz. Idegbántalmak kezelésére javasolják. A Milgamma tabletta, illetve kapszula végy nélkül kapható gyógyszer.

Az idegbántalmak kezelése Milgammával

A gyulladás és az idegbántalom komoly fájdalommal járhat. Izomfeszülés és kisugárzó fájdalom kísérheti, kapcsolódhat hozzá migrén, arcidegbénulás, ideggyök érintettség. A felépülés gyakran hosszadalmas, ami főként idős korban jellemző. A háttérben akut és krónikus okok is állhatnak, mint cukorbetegség, alkoholizmus, nyakigerinc rendellenesség, övsömör.

A gyógyszer hatóanyaga a benfotiamin, piridoxin- hidroklorid és cianokobalamin. Tiaminra, benfotiaminra, a piridoxin –hidrokloridra, cianokobalaminra vagy a Milgamma N kapszula egyéb összetevőjére való túlérzékenység esetén nem alkalmazható. 6 hónapnál tartósabb alkalmazás esetén éppen azt a tünetet válthatja ki, amire szolgál, ugyanis idegbántalmak léphetnek fel.

Bár vény nélkül alkalmazható, a kezelőorvossal minden esetben egyeztetni kell, aki bizonyos kórelőzmények és kórképek esetén mérlegeli a Milgamma alkalmazását.

A Milgamma mellékhatásai

A Milgamma gyógyszer, így lehetnek mellékhatásai. Ezek a mellékhatások természetesen nem jelentkeznek mindenkinél.

A mellékhatások lehetnek nagyon gyakoriak, gyakoriak, nem gyakoriak, ritkák, nagyon ritkák vagy nem ismert.

Ritkán jelentkezhetnek immunrendszeri betegségek és tünetek, például túlérzékenységi reakciók, mint csalánkiütés, bőrkiütés, sokk.

Nagyon ritkán jelenik meg emésztőrendszeri zavar, mint hányinger és még ennél is kisebb arányú az idegrendszeri érintettség, mint környéki érzőidegek bántalma vagy egyéb általános mellékhatások, mint fejfájás, gyomornyálkahártya izgalom és hasmenés.

A mellékhatások megjelenéséről a kezelőorvost ajánlott tájékoztatni, főleg a tünetek súlyosbodása esetén, illetve felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünet megjelenésekor.

Alternatív megoldások

Sokan a mellékhatásoktól tartva keresnek az idegbántalmakra alternatív megoldásokat. Egy 2012-es tanulmány arról ír, hogy a CBD olaj vegyületei, a kannabinoidok elnyomják a gyulladásos és neuropátiás fájdalmat az α3 glicin receptorok megcélzásával, írja az NCBI.

Természetesen az alternatív megoldások, növényi kivonatok nem helyettesíthetik az orvosi kezelést, de a kezelőorvossal együttműködve hatékonyan segíthetnek gyulladásos eredetű idegbántalmak, fájdalmak enyhítésében.