CBG bőrápoláshoz: A CBG olaj helyi alkalmazása

0
678
CBG bőrápoláshoz

A bőröd a legnagyobb és az egyik legkritikusabb terület a testeden. Feladata, hogy megvédje tested a külvilág durva hatásaitól, ezért vigyáznunk kell rá.

Az olaj használata a bőr ápolására, hidratálására és védelmére az ókori Görögországig nyúlik vissza, amikor az ókori görögök különféle olajokkal kenték be magukat, hogy megvédjék bőrüket a naptól. Az emberek évezredeken keresztül természetes anyagokat használtak, hogy ápolják a bőrüket. Jól tudjuk, ha a bőrünket nem ápoljuk, akkor a testünk nem fog a legjobban kinézni. A leégés, kiütések, vágások, karcolások stb. mind testünk felszínén fordulnak elő, ezért a mi feladatunk, hogy a lehető legjobban védjük bőrünket, mivel az védi a belsőnket.

Vessünk egy pillantást arra, hogy a kannabinoid olajok és testápolók feltörekvő piaca hogyan segítheti a bőrünket a lehető legjobb egészségben tündökölni, miközben testünk többi részét is támogatja.

CBG a bőrápoláshoz: mi az a CBG?

A kannabigerolt vagy a CBG-olajat sok tudós az összes kannabinoid „őssejtjének” tekinti. A kannabinoid egy olyan termék, amelyet kendernövényből vontak ki. Napjainkig több mint 120 különböző kannabinoid létezik, amelyeket különféle eljárásokkal lehet kinyerni a kendernövényekből. Mindezek a kannabinoidok valamilyen módon más-más célt szolgálnak, de a leggyakoribb és leghatékonyabb a CBD, CBG és THC.

A CBG a legelső kannabinoid, amely megjelenik egy kendernövényben, ezért ez az összes kannabinoid „őssejtje”, mivel mindegyik a CBG-ből ágazik el. Emiatt a CBG az egyik legdrágábban megvásárolható kannabinoid, mivel nagyon nehéz kinyerni, hiszen kendercsemetékből származik, és nagyon erős.

A CBG nem pszichotróp, ami azt jelenti, hogy a THC-val ellentétben nem emeli meg az embert, és nem okoz hallucinációs hatásokat.

CBG a bőrápoláshoz: hogyan segíti a CBG a bőrt?

A CBG-olaj bőrre kenésének fő előnye a gyulladás csökkentése és a bőr védelmének fokozott védelme.

A CBG antioxidáns tulajdonságai azért fontosak, mert nem csak a durva méreganyagoktól védheti meg a bőrt, amelyeknek mindennap ki van téve, hanem növeli a bőrsejtek védelmét a bőrrel kapcsolatos betegségek ellen. Kifejezetten megcélozza és felerősíti bőrünkben azokat a dolgokat, amelyek egészségessé és fiatalosabbá teszik.

„A CBG és a kannabidiol 3D-s emberi bőrmodellre helyi alkalmazása azt mutatja, hogy a CBG felülmúlja a CBD-t, szelektíven célozva a kollagént, az elasztint és más kulcsfontosságú bőregészségügyi és hidratációs géneket (gyakorlati bőrgyógyászat).
Valószínűleg a CBG bőrön való használatának legfontosabb hatása az öregedésgátló hatás lehet. A CBG képes blokkolni az UVA és UVB gyulladásokat és az öregedési hatásokat. Volt egy tanulmány, amelyben két 3D-s emberi bőrmodellt vettek, és bizonyos különböző stresszhatások alá helyezték őket, és a bőrt különféle UV-fénynek és toxinoknak tették ki. A tanulmány kimutatta, hogy a CBG-vel ellátott bőrmodell lényegesen kevésbé volt érintett, mint a CBG nélküli modell. Ez arra utal, hogy a CBG használható fényvédőként, valamint testápolóként is.(MDPI).

Az egyik dolog, amit tehetsz a pozitív hatás érdekében, ha veszel egy CBG-fürdőt. Azért ne mindennap csináld, mert szinte egy egész üveg CBG-olajat kell elhasználnod. A CBG-fürdőzés előnyei azonban hihetetlenek, a belső szerveid számára is jótékony hatással lesznek. Minden fájdalmad csillapodik, teljesen ellazultnak és koncentráltnak fogod érezni magad és készen állsz arra, hogy szembenézz az előtted álló kihívásokkal. Ez megtehető a CBD-vel is, de a CBG mindent megold, amit a CBD képes elérni, plusz néhányat. A CBG-fürdőzés rendkívül jótékony hatással lesz általános egészségére és jólétére is.

A kenderkivonatokkal kapcsolatos kutatások és adatok egyre bővülnek. A tudósok kezdik belátni annak általános előnyeit, hogy a kannabinoidok miként képesek pozitív módon befolyásolni az egészséget és felveheti a versenyt a hagyományos gyógyszerekkel.

A CBG egyike azoknak a kivonatoknak, amelyeknek csodálatos előnyei vannak és a bőrápolásban is alkalmazható.

Forrás: usamedicalshop.com